5 effektive tips til webshop optimering

5 effektive tips til webshop optimering

Introduktion

E-handel er fremtiden for shopping. Det er praktisk, det er globalt, og det betyder, at du ikke behøver at gå til indkøbscentret eller vente på, at din online ordre kommer med posten. Men selvom e-handel har gjort livet lettere for forbrugerne, er der nogle ulemper, som enhver virksomhed skal være opmærksom på, hvis de ønsker, at deres butik skal trives i denne digitale æra. Her er fem måder, hvorpå du kan optimere din webshop, så kunderne kommer tilbage igen og igen!

 

1. Gør din webshop mobilvenlig

For at sikre, at din butik er mobilvenlig, er det vigtigste, du skal gøre, at ændre din hjemmeside, så den indlæses korrekt på en lille skærm. Nogle ting, der vil hjælpe med dette, er:

– Ændring af skriftstørrelser og polstring på indholdet

– Ændring af kategorier til overskrifter og fjernelse af navigation fra overskriften

– Sletning af billeder, der er for store, eller tilføjelse af et link til “Se billede”

– Brug af “læs mere”-tags i stedet for længere afsnit

Du kan også bruge Google Analytics til at tjekke dine mobilbesøgende og løse eventuelle problemer, du finder. Overordnet set er det at gøre din webshop mobilvenlig et vigtigt skridt i at følge med tiden og forplejning til dine kunder.

At gøre din webshop mobilvenlig er vigtigt af flere årsager. For det første bruger flere og flere mennesker deres telefoner til at surfe på internettet, så din butik skal være tilgængelig på denne måde. Derudover er mobilvenlige websteder ofte placeret højere på søgemaskinernes resultatsider, så det er en fantastisk måde at øge din synlighed på. Endelig vil det at gøre din butik nem at bruge på telefoner med til at holde kunderne glade og komme tilbage.

 

2. Optimer dine søgeord

E-handelsbutikker er afhængige af trafik fra søgemaskiner for at generere konverteringer og salg. For at optimere dine søgeord skal du overveje en række faktorer, herunder:

– De produkter, du sælger

– Dit publikums sprog

– Det land, du målretter mod

Når du har en god forståelse af din målgruppe og hvilket sprog de bruger, kan du søge efter sætninger, som folk allerede søger for at finde dine produkter.

– Opret en liste over søgeord og nøglesætninger relateret til de produkter, du sælger. Hvis nogen søger efter ‘fjernsyn’, hvilke andre ord eller sætninger kan de så bruge? I stedet for blot at målrette ordet, kan du prøve at tilføje “hvor kan man købe tv’er”, “billige tv’er” eller andre relaterede søgeord for at fange mere trafik.

– Brug søgeordsværktøjer som Google AdWords Keyword Planner, SEMrush og Ahrefs til at hjælpe dig med at finde søgeord relateret til dine produkter og målgruppe. Disse værktøjer vil give dig information om, hvor mange personer, der søger efter et bestemt søgeord hver måned, samt andre relaterede søgeord, du måske ikke har tænkt på.

– Medtag dine søgeord i titlen på dine sider, i header-tags og i hele teksten på dine sider. Men gå ikke overbord! Hvis din søgeordstæthed er for høj, kan du blive straffet af Google og miste trafik. En god tommelfingerregel er at holde dit søgeordstæthed på omkring 3-5 % for at fange relevant trafik.

– Brug søgeord, når du laver on-page SEO til din hjemmeside. On-page SEO inkluderer elementer som indholdsformatering, HTML-tags, metatitler og beskrivelser, URL-struktur, alt-tags osv. Jo mere du ved om, hvilke søgeord folk søger efter om dine produkter, jo bedre kan du optimere dit websted til disse vilkår.

– Overvåg dit websteds søgemaskineplaceringer for at se, hvordan du klarer dig. Hvis du ikke vises på de første par resultatsider, er der stadig arbejde at gøre! Prøv at justere dine søgeord, on-page SEO og andre elementer, indtil du begynder at se en forbedring.

Ved at følge disse tips kan du optimere dine søgeord og begynde at se mere trafik og konverteringer fra din e-handelsbutik. Trafik fra søgemaskiner er en af ​​de mest værdifulde kilder til trafik derude, så sørg for, at du gør alt, hvad du kan for at fange så meget af det som muligt!

 

3. Tilbyd en bred vifte af betalingsmuligheder

Dette giver ikke kun kunderne flere valgmuligheder i, hvordan de betaler, men gør det også lettere for dem at gøre det. For eksempel har mange allerede oprettet PayPal-konti, så de hurtigt og nemt kan foretage en betaling uden at skulle indtaste yderligere oplysninger. Derudover giver mobilepay kunderne mulighed for at betale med deres smartphones, hvilket kan være særligt praktisk, hvis de er på farten.

Ved at tilbyde en række betalingsmuligheder kan du gøre det nemmere for dine kunder at købe hos dig. Dette kan være med til at øge salget og forbedre kundetilfredsheden. At tilbyde PayPal og MobilePay som betalingsmuligheder er en god måde at komme i gang.

 

4. Kommuniker klart og ærligt med dine kunder om produkttilgængelighed og forsendelsesforsinkelser

Når der opstår forsinkelser, er det vigtigt at være proaktiv i kommunikationen med kunderne. Fortæl dem, hvad der sker, når du forventer, at produktet sendes, og alle andre relevante oplysninger. Dette er med til at sikre, at kunderne ikke føler, at de er blevet bedraget eller vildledt af falsk reklame. Det er også vigtigt at være sandfærdig og præcis i din kommunikation. At lyve for kunderne vil kun gøre dem mistroiske over for din virksomhed og dens produkter.

Oplever du hyppige forsendelsesforsinkelser, er det en god idé at oprette et forsinkelsesmeddelelsessystem. Dette vil hjælpe kunder med at holde sig informeret om status for deres ordrer. Du kan enten bruge et automatiseret system eller udsende forsinkelsesmeddelelser manuelt. Automatiserede systemer er mere effektive, men de er muligvis ikke tilgængelige for alle produkter.

Uanset hvilket system du bruger, er det vigtigt at være rettidig og præcis i din kommunikation. Kunder vil sætte pris på gennemsigtigheden, og det kan hjælpe med at reducere antallet af klager, du modtager.

 

5. Optimer loadinghastighed

Langsomme indlæsningstider er en af ​​hovedårsagerne til, at vognen forlades og kan have en alvorlig indvirkning på din omsætning og dit salg. 47 % af onlinekunderne forventer, at en side indlæses på 2 sekunder eller mindre, og 40 % vil forlade en side, der tager mere end 3 sekunder at indlæse.

Der er mange ting, du kan gøre for at øge indlæsningstiderne i din butik, og én er at bruge et CDN. Et CDN giver dig mulighed for at servere statisk indhold fra steder, der er geografisk tættere på dine kunder. Dette reducerer den afstand, som data skal tilbagelægge, hvilket resulterer i hurtigere indlæsningstider.

Det næste trin er at reducere billedstørrelsen uden at påvirke billedkvaliteten, da det tager længere tid at indlæse større billeder. Der er flere måder at gøre dette på, men en enkel metode er at bruge værktøjer som smush. reducerer automatisk billedstørrelsen uden at påvirke kvaliteten.

En anden måde er at installere et caching-plugin til WordPress på dit websted, så alle billederne serveres direkte fra cachen i stedet for at blive genereret, hver gang en side åbnes.

Endelig kan du minimere antallet af HTTP-anmodninger, der kræves for at indlæse dine sider, ved at kombinere flere små filer til en større fil. Dette reducerer mængden af ​​indhold, der skal indlæses og reducerer derfor indlæsningstiderne. Du kan bruge et værktøj som Autoptimize til at gøre dette i WordPress eller Compressjpg til at optimere billeder online.

Ved at følge disse tips kan du dramatisk forbedre indlæsningstiderne for din e-handelsbutik og øge dine konverteringer, omsætning og salg.

 

Konklusion

I denne artikel har vi diskuteret vigtigheden af at optimere din webshop for kunder, der besøger den på mobile enheder. Fra at sikre, at alle varer er kompatible med mobilskærme til at tilbyde en bred vifte af betalingsmuligheder og kommunikere tydeligt om produkttilgængelighed og forsendelsesforsinkelser, kan du forbedre konverteringsraterne ved at følge disse forslag. Hvis du ønsker hjælp til at implementere nogle af eller alle disse principper, så tøv ikke med at kontakte os.

Indholdsfortegnelse

    https://innerpoint.dk/wp-content/uploads/2021/12/Optimering-af-webshop.jpg 2216 1178 InnerPoint: Vækstpartner for din B2B SaaS virksomhed InnerPoint: Vækstpartner for din B2B SaaS virksomhed https://innerpoint.dk/wp-content/uploads/2021/12/Optimering-af-webshop.jpg
    [contact-form-7 id="2713"]