Skip links

Hvad er Omnichannel? Indblik i Omnichannel Marketing Strategi

Introduktion til Omnichannel

Med introduktionen af ny teknologi såsom smartphones og tablets er forhandlere nu i stand til at bruge omnichannel marketing, som giver dem mulighed for at markedsføre gennem flere platforme på én gang. Dette bliver mere populært, fordi det giver detailhandlere chancen for at nå ud til kunder fra ethvert sted og giver dem også mulighed for at reagere hurtigere, når der sker ændringer inden for trends eller markeder. Find ud af mere om dette hotte emne her!

Hvad er Omnichannel?

Omnichannel forklares som en integreret proces med at bruge alle både online og offline kanaler til at sælge produkter. Udtrykket “omnichannel” blev først brugt i 1980’erne, men det ses nu som en voksende trend inden for e-handel. Forhandlere kan bruge forskellige kanaler som sociale medier, mobilapps osv. for nemt at nå ud til deres kunder.

Hvis de har en online butik, vil omnichannel give kunderne mulighed for også at købe deres produkter i fysiske butikker.

Med det voksende antal e-handelswebsteder i dag, har kunderne svært ved at vælge, hvilken de vil bruge deres penge på. Nogle mennesker tror, at det koster for meget at bruge flere kanaler og ikke vil være det værd for detailhandlere. Men med omnichannel kan e-handelsvirksomheder øge deres salg.

Forskellen mellem Multichannel og Omnichannel

Multichannel refererer til brugen af mere end én kanal i detailhandlen. Dette kunne betyde brug af traditionelle butikker, onlinebutikker og kataloger. Multichannel detailhandlere sigter mod at give kunderne en problemfri shoppingoplevelse.

På den anden side er omnichannel detailhandel kendetegnet ved integration af alle kanaler for at imødekomme kundernes behov gennem forskellige kontaktpunkter. Online, i butikken og mobil bruges alle til omnichannel detailhandel. Et centralt eksempel på omnichannel er Amazon-Prime, hvor Prime-medlemmer kan få gratis fragt og nedsatte priser i fysiske butikker, der er forbundet med Amazon-lignende Whole Foods Market og Target. Omnichannel giver også detailhandlere mulighed for at tage deres produkter eller tjenester fra offline til online ved hjælp af teknologi såsom augmented reality og virtuelle fitting rooms. For eksempel kan kunderne prøve tøj i en fysisk butik og derefter vælge den stil, de gerne vil købe online.

Hvad er en Omnichannel strategi

Hvordan bliver en virksomhed Omnichannel?

Der er flere elementer at tage i betragtning, når du laver omnichannel arbejde. Den første ting er at vide, hvad dine kunder ønsker ved at bruge data mining-teknikker. også, du bør forbinde online og offline kanaler, så de kommunikerer med hinanden. Derudover skal du designe og implementere omnichannel-strategier og give dine kunder den bedst mulige oplevelse.

Data er et meget væsentligt element i enhver omnichannel-strategi.

Detailhandlere indsamler data gennem forskellige kanaler. Hver kanal tilbyder sin mulighed for detailhandlere til at indsamle kundedata, enten ved at indhente information direkte fra kunderne eller indirekte gennem deres adfærd.

Data indsamlet på tværs af alle kanaler kan bruges til at forbedre den overordnede shopper-oplevelse, opbygge deres loyalitet og engagement med brandet ved hvert kontaktpunkt. At vide, hvor kunderne bruger mere af deres tid, og hvorfor, kan hjælpe detailhandlere med at træffe bedre markedsføringsbeslutninger. Ved at bruge data fra forskellige kanaler af shopperens rejse, har de ikke kun en bedre forståelse af deres kunder, men også adgang til rig kundeindsigt, der vil hjælpe dem med at planlægge og optimere deres detailhandelsstrategi.

Fysiske detailhandlere er nødt til at omfavne alle kanaler, mens de beskytter deres brand og kundeoplevelse. Det er først, når den fysiske butik kan forstå kundernes behov gennem data fra både online og offline kanaler, at de vil være i stand til at levere den bedst mulige indkøbsoplevelse, på tværs af alle kanaler – online, mobilapps, salgsstedssystem i detailbutikker, etc.

Detailhandlere bruger forskellige typer data til at udvikle deres omnichannel-strategi. Placeringsbaserede data er for eksempel nyttige for detailhandlere til at bestemme kundepræferencer baseret på geografiske regioner. Dette kan også hjælpe dem med at forudsige fremtidige behov, mens de leverer de bedst mulige tjenester eller produkter til kunder baseret på, hvad de har brug for, og hvor de er i øjeblikket.

Mængden af ​​tilgængelige data fra kunder er større end nogensinde før. Ved hjælp af nye teknologier, der overvåger en række forskellige adfærd, får detailhandlere adgang til et væld af kundedata lige ved hånden. Detailhandlere kan udvikle omnichannel-strategier, der leverer mere personlige og målrettede tjenester til kunder. Dette hjælper detailhandlerne med at opbygge relationer til deres kunder og styrke deres brand. At have indsigt i kundens adfærd, på tværs af alle kanaler, er nøglen til enhver omnichannel strategi.

Omnichannel marketingstrategi – strømlining af processer

Øg salget med integrerede marketingkampagner mellem online og offline kanaler. Strømline kundekøbsprocessen med omnichannel-apps på smartphones, tablet-enheder osv. Lageropdateringer i realtid for produkter på tværs af alle butikker og e-handelswebsteder, så kunderne ved, hvor de kan gå hen for at købe deres ønskede produkt.

Kunder ønsker hurtige og problemfri shoppingoplevelser på tværs af alle kanaler, såsom online og offline, så detailhandlere bør facilitere dette med en omnichannel-strategi. Kundernes digitale oplevelse leder vejen til at bestemme andre handlendes indkøbsadfærd. Først da kan detailhandlere designe en vellykket shopper-marketingstrategi, der ikke kun vil øge deres fortjeneste, men også kundetilfredshed og loyalitet.

“Kunder vil gerne handle hvor og hvordan de kan lide, når de vil, og hvor de vil – online, på deres mobil og videre.” (Business Insider) Kunder forventer, at brands til enhver tid hurtigt tilpasser sig forbrugeradfærd, så de kan få de personlige indkøbsoplevelser på tværs af alle kanaler. Detailhandlere skal erstatte traditionelle marketingstrategier med omnichannel-strategier, hvor de fokuserer på at bruge kundedata til at levere bedre oplevelser.

Lever mere tilpassede tjenester, der er baseret på kunders personlige præferencer på tværs af alle kanaler. Tilpas onlineanbefalinger for hver enkelt shopper ved at have adgang til deres browserhistorik og transaktionshistorik.

En omnichannel tilgang til business intelligence og analyse

En omnichannel tilgang til business intelligence og analytics præsenterer en række nye muligheder for organisationer, herunder evnen til at gennemføre transaktioner på forskellige måder (f.eks. online, via callcenter eller offline); bedre forstå kunderne; reducere omkostningerne; øge omsætningen; reducere risiko gennem forbedret beslutningstagning og give en mere personlig kundeoplevelse på tværs af kanaler.

Den nye æra med business intelligence og analyse er omnichannel, da organisationer sigter mod at blive mere kundecentrerede ved at tilbyde en personlig oplevelse på tværs af forskellige kanaler.

Dengang (for ca. fem år siden) var de fleste business intelligence (BI) og analytiske værktøjer kun tilgængelige inden for de fire vægge af en organisations it-afdeling. Denne tilgang begrænsede adgangen til værktøjerne kun for organisationens it-medarbejdere, som analyserede data i siloer. Det er ikke længere tilfældet – i dag, med tilgængeligheden af ​​cloud-baserede BI- og analytiske softwareløsninger, kan flere medarbejdere på tværs af en organisation få adgang til og analysere deres egen virksomheds- eller kundedata for at træffe forretningsbeslutninger, uanset hvor de er, via den enhed, der er mest praktisk: en bærbar computer, en tablet eller en smartphone.

En omnichannel tilgang til business intelligence og analytics inkorporerer data, der er indsamlet fra forskellige kanaler i organisationens værdikæde (f.eks. medarbejdere, kunder, partnere), såvel som når det opfanges af andre kilder, såsom radiofrekvensidentifikation (RFID). ), sensorer, robotudstyr og satellitter. Det tager også højde for realtidsdata fra andre kilder, såsom sociale medier og andre online-fællesskaber.

Mulighederne for en omnichannel tilgang til business intelligence og analyse er uendelige: En organisation kan placere smarte sensorer på udstyr for at overvåge ydeevnen i realtid, indsamle disse data via sine BI/analytiske værktøjer og bruge indsigten fra dataene til at rette problemer før de overhovedet starter. En anden organisation kan overvåge Twitter- eller Facebook-opslag og reagere med det samme på en klage over et bestemt produkt, hvilket giver dens kundeserviceafdeling en chance for at løse et problem, før det går ud i en større PR-krise.

Over hele verden med Omnichannel

Omnichannel bruges over hele verden, fordi det har sine fordele for både virksomheden og kunderne. Det er kun normalt, at hvis forhandlere tilføjer en online shoppingside oven på deres fysiske butikker, vil folk gå online for at købe deres produkter.

Bekvemmelighed for kunder og virksomheder
Kunder kan købe varer fra både fysiske butikker og e-handelswebsteder med omnichannel. På denne måde sikrer de sig, at de ikke er begrænset til at handle i nogen af kanalerne. Virksomheder kan også få en fordel af denne praksis, fordi det forventes at se en stigning i omsætningen og forbedre kundetilfredsheden.

Brug af flere kanaler er ikke kun for kundernes bekvemmelighed, men det er også nyttigt for detailhandlere. Med omnichannel kan marketingkampagner laves nemmere og hurtigere, fordi der er flere måder at promovere deres produkter på. Det hjælper dem også med at spare tid og penge, fordi de kun skal oprette én annonce for forskellige kanaler.

Så hvordan implementerer vores virksomhed en omnichannel-strategi?

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da den bedste måde at implementere en omnichannel-strategi på vil variere fra virksomhed til virksomhed. Når det er sagt, er der et par vigtige ting, som alle virksomheder bør huske på, når de opretter en omnichannel-strategi.

1. Etabler en klar business case og strategi for omnichannel

2. Definer mål og prioriteter for kundeoplevelsen

3. Kortlæg kunderejser og identificer kontaktpunkter

4. Design kundevenlige interaktionsmodeller

5. Byg et agilt teknologifundament

6. Træn og bemyndig medarbejdere til at levere problemfri kundeoplevelser

7. Mål og analyser kundeadfærd ved hjælp af et CRM-system

8. Gentag for at drive kontinuerlig innovation for omnichannel excellence

Skal vi tage en snak om hvordan en omnichannel strategi kunne se ud for jeres virksomhed?

BOOK ET GRATIS RÅDGIVNINGSMØDE

Book en tid med os

    Email addresse

    (Valgfri)

    Hjemmeside