Hvad er linkbuilding

Hvad er linkbuilding? 5 effektive linkbuilding strategier

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er processen med at opnå backlinks, altså at andre hjemmesider linker tilbage til din hjemmeside. Hvert link til din hjemmeside kan anses som en stemme, som altså viser Google at din hjemmeside er troværdig. Domæner med mange backlinks og høj autoritet, betragtes som hjemmeside med en høj grad af tillid og troværdighed fra Google øjne. At få links fra disse domæner er en stor fordel for at opnå side 1.

Hvorfor er linkbuilding vigtigt som en del af din marketing?

Linkbuilding er vigtigt for enhver virksomhedsejer, fordi det er en af de bedste måder at generere organisk trafik på. Det er også en effektivt strategi til at skaffe leads, da organisk trafik har høj konverteringsrate.

En anden vigtig grund til at linkbuilding er så effektiv, er fordi det kan hjælpe dig med at rangere højere på søgemaskinerne. Når dine sider har flere backlinks fra højkvalitetsdomæner, fortæller det søgemaskinerne, at dit indhold er relevant og værd at fremhæve. Linkbuilding kan virke som en tidkrævende og udfordrende opgave, men det er det absolut værd. Hvis du vil have succes med din online markedsføring, er linkbuilding et must.

Er det imod Googles retningslinjer at lave linkbuilding?

Indenfor linkbuilding (og SEO generelt) har man to termer til at definere strategier: White hat og black hat SEO. Whitehat er alle strategier og taktikker som overholder Googles retningslinjer, hvor Blackhat går imod retningslinjerne, eller i hvert fald er i gråzonen.

Hvad er whitehat linkbuilding?

Whitehat linkbuilding er en SEO strategi, hvor du følger Googles retningslinjer for at opnå links. Dette er den mere etiske måde at gøre tingene på, da det ikke involverer snyd eller manipulation. Der findes mange whitehat linkbuilding-metoder, og nogle af de mest populære omfatter gæsteblogging, broken link building og skrivning af høj kvalitet indhold.

Hvad er blackhat linkbuilding?

Blackhat linkbuilding er en strategi, hvor du bryder Googles retningslinjer for at opnå links. I praksis er den primære blackhat strategi at købe links. Det kunne eksempelvis være at du betaler et beløb for at få skrevet en artikel fra et stort nyhedsmedie med høj domæneautoritet, med et link til din hjemmeside.

Egentlig er det ikke imod Googles retningslinjer at købe dig til links, så længe du markerer linket med dette tag rel=”sponsored”. Men dette tag fortæller Google at linket ikke skal have nogen værdi, og det er jo ikke særlig interessant fra et SEO perspektiv.


5 Effektive linkbuilding strategier

Der er mange forskellige linkbuilding strategier og taktikker du kan anvende. Herunder gennemgår vi 5 whitehat linkbuilding strategier du selv kan eksekvere på.


1. Gæsteblogging

Gæsteblogging er en af de bedste whitehat linkbuilding-metoder, som du kan bruge. Det er en strategi, hvor du får lov til at skrive et blogindlæg på et andet website med høj domæneautoritet. Indlægget skal være af høj kvalitet og have et relevant link tilbage til din egen hjemmeside. Dette er en effektiv strategi, da du både får rangeret dit indhold højere på søgemaskinerne og genererer trafik til din hjemmeside.

For at gøre gæsteblogging effektivt, er det vigtigt at du vælger de rigtige hjemmesider at skrive for. Hvis du skriver for et website med lav domæneautoritet, vil du ikke få særlig meget ud af det. Du skal derfor kun skrive for højkvalitetsdomæner som har en god autoritet og tillid hos Google.


2. Broken linkbuilding

En anden whitehat linkbuilding-metode er broken link building. Denne strategi går ud på at finde websider, der linker til et dødt eller inaktivt websted. Derefter kontakter du ejeren af hjemmesiden og beder dem om at ændre linket til et aktivt websted. Hvis du gør dette på en række hjemmesider, kan det hjælpe dig med at få rangeret dine sider højere på søgemaskinerne.


3. Thought Leader indhold

En tredje og meget effektiv whitehat linkbuilding-metode er at skrive høj kvalitetsindhold, også kaldet Thought leader indhold. Hvis du kan producere indhold, der er mere relevant end det, der allerede findes på nettet, er det mere sandsynligt, at andre vil linke til det. For at gøre dette effektivt, skal du sikre dig, at dit indhold er unikt og af høj kvalitet. Inddrag eksempelvis tendenser i din industri, indsigter, statistikker og andet. Du kan også promovere dit indhold på sociale medier og andre hjemmesider for at øge chancerne for, at andre vil linke til det.


4. Sponsorering af arrangementer og konferencer

Sponsoring et arrangement eller en konference er også en effektiv whitehat linkbuilding-metode. Ved at sponsorere et arrangement, kan du skabe links til din hjemmeside fra arrangørernes hjemmesider og andre websites, der deltager i arrangementet. Dette kan være en effektiv måde at få rangeret dine sider højere på søgemaskinerne.

For at gøre denne strategi effektiv, skal du sikre dig, at du vælger et arrangement eller en konference, der er relevant for din virksomhed. Derudover skal du sørge for at have en god strategi for hvordan du kan udnytte arrangementet til at skabe links. Dette kan eksempelvis være ved at lave en blog post om hvad du lærte på konferencen eller ved at deltage i diskussioner på de sociale medier.


5. Unlinked brand mentions

En anden effektiv linkbuilding strategi er at finde brand mentions, der ikke er linket til din hjemmeside, og bede dem om at linke til dig. Dette kan gøres manuelt eller ved hjælp af et værktøj som Google Alerts.

 

Indholdsfortegnelse

    2028 1322 Admin
    Impeka Startup - Premium WordPress Multipurpose theme by Greatives
    [contact-form-7 id="2713"]