Hvad er et sitemap?

Hvad er et sitemap?

Har du hørt om et sitemap? Har du tænkt over, hvad et sitemap er? Hvis det er første gang, du hører noget om et sitemap, er du kommet til det rette sted. I dette indlæg vil du få kendskab til alt det grundlæggende om sitemaps, hvorfor du har brug for et sitemap, og nogle tips til at hjælpe dig med at lave sitemaps, der er gavnlige for din hjemmeside.

Hvad er et sitemap?

Et sitemap er grundlæggende en liste over sider på din hjemmeside. Den hjælper søgemaskinerne med at finde alle siderne og sikre, at de bliver indekseret. Søgemaskinen kan overse nogle af dine sider, hvis de ikke er med i dit sitemap.

Der kan være en række forskellige sitemap-relaterede problemer, herunder ingen sitemaps, ødelagte sitemaps eller flere sitemaps. Disse problemer kan ofte være vanskelige at identificere.

Hvorfor er et sitemap vigtigt?

Sitemaps hjælper søgemaskinerne med at forstå strukturen på din hjemmeside bedre, hvilket forbedrer den måde, de gennemtrawler og indekserer det på. Når du tilføjer et sitemap til din hjemmeside, er det som at give søgemaskinespidere en vejledning i, hvordan de skal komme rundt på din hjemmeside, og ikke kun fra side til side, men også fra sektion til sektion. Ved at gøre dette hjælper du dem med at gennemgå alle de vigtige dele af din hjemmeside og sikrer, at de ikke går glip af noget vigtigt. Bliv klogere på hvordan du skriver et godt blogindlæg her.

Hvilket typer sitemaps findes der?

Der er forskellige typer sitemaps. De mest almindelige er:
 

– HTML Sitemap

Dette er den mest almindelige type Sitemap. Det er en fil, der indeholder oplysninger om alle siderne på din hjemmeside. Disse oplysninger omfatter URL-adressen og links til hver side. Et HTML Sitemap kan indsendes til søgemaskiner og andre hjemmesider, så de nemt kan indeksere dit indhold.
 

– XML Sitemap

Denne type sitemap ligner et HTML-sitemap, men den bruger XML i stedet for HTML-formatering (XML er et standardformat, der bruges af mange søgemaskiner). XML Sitemap gør det lettere for søgemaskinerne at behandle dit indhold. Nogle webhostingvirksomheder tilbyder værktøjer, der automatisk opretter XML-sitemaps, når du tilføjer eller opdaterer nyt indhold på din hjemmeside.

Hvordan indsender man et sitemap?

Du indsender et sitemap ved at indsendte det til Google Search Console. Det første skridt i oprettelsen af et sitemap er at lave en liste over alle de URL’er på din hjemmeside, som Google skal indeksere.
 
Dette kan gøres manuelt eller automatisk ved hjælp af Screaming Frog eller andre værktøjer. Men det mest anbefalede er at starte med en manuel indtastning, så du kan gennemgå hver enkelt URL omhyggeligt, inden du sender den til Google. Når alle siderne er opført, skal du bruge generatoren på Free Sitemap Generator til at oprette en XML-fil for hver side.
 
Medtag dato og oplysninger om sidste ændring for hver side i hver genereret sitemap-fil. Tøv ikke med at tilføje yderligere URL’er, hvis du mener, at de også kan være relevante for søgemaskinerne. Derefter skal du blot gå til din Google Search Console og indsendte sitemappet.

Konklusion

Kort sagt er sitemaps afgørende for en hjemmesides udvikling og vækst. De kan give oplysninger om en hjemmesides indhold, formål og struktur. De giver folk mulighed for at se en hjemmeside i sin helhed, så de kan udforske dets indhold yderligere uden at fare vild. Dygtige og erfarne fagfolk bruger sitemaps i planlægningsfasen af deres projekter; det er vigtigt for designere, der ønsker at udvide deres kunders hjemmeside. For at gøre det rigtigt er det første skridt at forstå, hvad et sitemap er, og også at forstå tips til at lave et.

Indholdsfortegnelse

    https://innerpoint.dk/wp-content/uploads/2022/05/Sitemap.jpg 2028 1322 InnerPoint: Vækstpartner for din B2B SaaS virksomhed InnerPoint: Vækstpartner for din B2B SaaS virksomhed https://innerpoint.dk/wp-content/uploads/2022/05/Sitemap.jpg
    [contact-form-7 id="2713"]