Skip links

Teknisk seo analyse

Teknisk SEO refererer til alle de tekniske og logiske ‘ting’, der bidrager til din hjemmesides placering. Du er måske ikke altid klar over det, men hver handling, du foretager dig vedrørende teknologien bag dit websted, har en effekt på dets placering i søgemaskinerne.

Teknisk SEO optimering

Betydningen af teknisk SEO

Teknisk SEO er afgørende, fordi det er en af de mest indflydelsesrige faktorer i din hjemmesides placering. Den dækker alle de tekniske aspekter af din hjemmeside, fra strukturen og organiseringen af dit indhold til hvor godt dine sider indlæses. Alle disse faktorer påvirker, hvor nemt søgemaskinecrawlere kan indeksere dit websted og forstå dets indhold.

God teknisk SEO vil hjælpe med at sikre, at dit websted vises så højt oppe på søgemaskinens resultatsider (SERP’er) som muligt for relevante forespørgsler. Dette vil igen resultere i flere besøgende på din hjemmeside, som sandsynligvis vil konvertere til kunder.

XML sitemaps

XML-sitemaps er en standard, der hjælper søgemaskiner med at crawle siderne i din butik mere effektivt.
Ved at tilføje et XML-sitemap til dit websted, sikrer du dig, at crawlere ikke spilder tid på at genbesøge sider, de allerede har set, og at de hurtigt kan finde alle de vigtige sider på dit websted.
Sitemaps hjælper også med at forbedre brugeroplevelsen, da de giver brugerne mulighed for nemmere at navigere på dit websted.

ROBOTS.TXT FIL

Robots.txt-filen er en tekstfil, der fortæller crawlere, hvilke dele af dit websted, de skal og ikke bør crawle.
For eksempel vil du måske ikke have, at crawlere skal indeksere bestemte sider på dit websted (såsom betalingssider), eller du vil måske have, at de følger specifikke links i stedet for at gennemgå hele dit websted.
Oprettelse af en robots.txt-fil er en fantastisk måde at forbedre crawl-effektiviteten på dit websted og kan hjælpe med at reducere belastningen på din server.

URL STRUKTUR

Strukturen af dine URL’er kan også have en effekt på din hjemmesides placering i søgemaskinerne. En velstruktureret URL giver brugere og søgemaskiner klare oplysninger om indholdet på siden. Det er også med til at gøre din hjemmeside mere brugervenlig.

Der er et par ting, du skal huske på, når du strukturerer dine webadresser:
– Brug beskrivende søgeord i dine webadresser
– Hold URL’er korte og enkle
– Brug bindestreger (-) til at adskille ord i URL’er

SSL

Secure Sockets Layer eller SSL er en protokol, der krypterer forbindelsen mellem din webshop og dine kunder. Da de fleste moderne søgemaskiner rangerer SSL-sikrede websteder højere end usikrede, er det en fordel at bruge SSL for dit websteds placeringer.

Aktivér amp

AMP er et Google-støttet open source-projekt, der skal hjælpe webmastere med at fremskynde deres websteder. Det gør den ved at begrænse og forenkle koden på en webside og ved at gøre det muligt for webmastere at betjene AMP-aktiverede sider direkte fra Googles cache-servere.
Da søgemaskinecrawlere har en tendens til at sænke crawlprioriteten på ‘langsomme’ websteder, kan aktivering af AMP være en effektiv måde at få dit websted til at indlæse hurtigere for både brugere og crawlere.

IMPLEMENTER SCHEMA MARKUP

Skema-markering er en HTML-markering, der hjælper søgemaskiner med at levere udvidede uddrag, når de viser søgeresultater i Google eller andre søgemaskiner.
Brug af Schema-markering kan hjælpe dig med at forbedre synligheden af dit websted i søgeresultaterne.
Den gode nyhed er, at du ikke behøver at bruge aldre på at skrive Schema markup for hver side på din webshop manuelt, da der findes værktøjer derude, som automatisk genererer det for dig. Et sådant værktøj er Googles Structured Data Markup Helper.

Hvordan er jeres tekniske SEO-situation?

Med denne analyse giver vi jer et overblik over jeres SEO-situation, giver indsigt i jeres tal og hvordan det kan forbedres. Vi kigger på den tekniske SEO, jeres backlink profil, relevante keywords og konkurrenterne.

15-30 min 1-1 session, hvor vi gennemgår jeres SEO situation – samt kommer med praktiske forslag til forbedring.

    Email addresse

    (Valgfri)

    Hjemmeside