Skip links

Hvad er en Backend i WordPress?

Definition

Backenden i WordPress kan sammenlignes med et slags teknisk kontrolpanel. Det er i backenden at der bliver konfigureret indstillingerne, værktøjer, sider og blogindlæg, medier, plugins, tema, brugere osv. Det er backenden som er hele kernen for enhver hjemmeside/applikation. Hvis der er rod i backenden, kan det have konsekvenser for hjemmesiden på alle parametre. Det kan ødelægge alt det visuelle, funktioner kan stoppe med at virke, give fejl når man trykker på links og hele siden kan ende med at crashe. Derfor er det super vigtigt at have en clean backend som fungerer uden konflikter.

Man skal huske på at hele backenden (og frontenden) i sidste ende er opbygget af koder, og enhver hjemmeside/applikation i virkeligheden blot er tusindevis af linjer af koder.

Forskellen på backend og frontend?

Backend og frontend er to dele af enhver hjemmeside/applikation. En besøgende kan ikke se backenden, da den er bag om scenen. Derimod er frontenden alt det som en besøgende på hjemmesiden ser, og navigerer rundt i. Det er forskelligt fra side til side hvordan de er bygget op. Men resultatet af frontenden, er ofte bestemt af backendens opsætning.

🍪 Ved at klikke på "Accepter" giver du samtykke til brugen af ​​ALLE cookies.