Skip links

Hvad er et WordPress Plugin?

Defintion

Et plugin er en tilføjelse til WordPress, som udvider funktionaliteten på hjemmesiden. WordPress plugins er skrevet i php og kan nemt installeres på sin WordPress side. Man trykker blot på ”tilføj plugin” og kan herfra søge imellem tusindevis af forskellige plugins. Mange plugins er gratis, og kommer samtidig med betalte versioner også.

Selvom det er fristende at installere 100 forskellige plugins til sin hjemmeside og have et hav af forskellige smarte funktioner, skal man være opmærksom. For mange plugins kan skabe konflikter og ødelægge ens hjemmeside, især hvis de ikke er outdated eller ikke er opdateret til den nyeste WordPress version.

En god tommelfingerregel er at begrænse sig til maks 20 forskellige plugins. Nogle plugins kommer med add-ons som separate plugins, dette er fint så længe de er opdateret, har clean kode og programmeret af de samme udviklere. Problemet opstår især når de forskellige plugins er fra mange forskellige udviklere. Det betyder nemlig at de er programmeret på forskellig vis, og dermed kan der opstå konflikter.

Hvilke plugins findes der?

Der findes titusindevis af forskellige plugins til alverdens funktioner. Dog er de typiske plugins anvendt til at tilføje pagebuilders, optimere sidens hastighed, oversættelser, kontaktformularer, beskyttelse mod spam og hacking og tredjepartsintegrationer.

🍪 Ved at klikke på "Accepter" giver du samtykke til brugen af ​​ALLE cookies.