Skip links

Hvad er et Sitemap?

Definition

Et sitemap findes primært i to forskellige typer, XML og HTML-sitemap. Et sitemap er kort sagt en oversigt over alle sider på en hjemmeside. Hvis man linker til sit sitemap, kan det hjælpe besøgende med at skabe et overblik over ens hjemmeside. Men det er især relevant i sammenhæng med SEO, da det hjælper søgemaskinerne med at finde alt indholdet på ens website, og indeksere det korrekt.

HTML-sitemap

Et HTML-sitemap er en side besøgende kan tilgå, hvis linket er tilføjet på hjemmesiden. Denne HTML-sitemap side viser som sagt en oversigt og hierarkiet over hjemmesidens sider.

XML-sitemap

Hvis man har en hjemmeside med mange undersider og en mere kompleks menu- og URL struktur, kan man med fordel oprette et XML-sitemap som inkluderer en liste med alle sider på hjemmesiden. Dette assistere Googles søgemaskiner til at indeksere alle siderne korrekt, og identificere strukturen.

Selvom at man gør indsender sitemappet korrekt, er der ingen garanti for at ens hjemmeside bliver indekseret i overensstemmelse med sitemappet. Man skal huske på at det er algoritmerne bag Googles søgemaskiner, som i sidste ende bestemmer resultatet.

Man indsender XML-sitemappet i Google Search Console, eller angiver det i hjemmesidens robots.txt fil.

🍪 Ved at klikke på "Accepter" giver du samtykke til brugen af ​​ALLE cookies.