Hvad er Marketing Automation? Automation af leadgenerering

Hvad er Marketing Automation? Automation af leadgenerering

Hvad er marketing automation?

Marketing automation er processen med at automatisere marketingopgaver såsom e-mail marketing, social media marketing og målrettede annoncer. Det fungerer ved at bruge værktøjer til at automatisere disse opgaver, hvilket sparer tid og giver dig mulighed for at fokusere på andre aspekter af din virksomhed. Marketingautomatisering kan bruges til at målrette potentielle kunder, oprette og spore marketingkampagner og generere leads.

Det kan også hjælpe dig med at pleje (nurture) din eksisterende kundebase ved at segmentere leads og målrette dem med mere personlige budskaber, mersalg og krydssalg af produkter og forbedre kundefastholdelse. Marketing automation-teknologi er et vigtigt værktøj for enhver virksomhed, der ønsker at skalere sin marketingindsats og forbedre sin bundlinje.

 

Hvad er fordelene ved marketing automation?

En af de vigtigste fordele ved marketing automation er, at det kan hjælpe dig med at spare tid. Du kan oprette automatiserede e-mail-kampagner, der sender beskeder ud på forudbestemte tidspunkter, og du kan også oprette automatiske opslag på sociale medier, der kan publiceres med blot et par klik.

Ud over at spare tid kan marketing automation også hjælpe dig med at spare penge. Ved at automatisere dine marketingopgaver behøver du ikke at ansætte så mange medarbejdere til at udføre dem for dig. Dette kan føre til en betydelig reduktion af dit marketingbudget.

 

Sådan opsætter du en marketing automation kampagne. Step by step

 

 

1. Definer dine mål og målsætninger.

Før du kan begynde at bruge marketing automation, skal du vide, hvad dine mål og målsætninger er. Hvad vil du opnå med din marketing automation indsats? Er du på udkig efter at øge hjemmesidetrafikken, booste konverteringer eller pleje leads? Når du kender dine mål, kan du oprette specifikke mål for at hjælpe dig med at spore dine fremskridt og måle din succes.

2. Vælg den rigtige marketing automation platform.

Ikke alle marketing automation platforme er skabt lige. Når du vælger en platform, er det vigtigt at overveje dine specifikke behov og mål. Der er en række forskellige faktorer at overveje, såsom omkostninger, funktioner, skalerbarhed og integrationer.

3. Opret din marketing automation strategi.

Når du har et mål og en platform i tankerne, er det tid til at begynde at udvikle din marketingautomatiseringsstrategi. Dette vil involvere at kortlægge din kunderejse, skabe køberpersonas og udvikle målrettet indhold og kampagner.

4. Konfigurer dit marketing automation-værktøj.

Nu hvor du har en strategi på plads, er det tid til at opsætte dit marketing automation-værktøj. Denne proces vil variere afhængigt af den platform, du vælger, men involverer typisk oprettelse af e-mailskabeloner, arbejdsgange og regler for leadscoring.

5. Løbende testing og optimering

Endelig er det vigtigt at spore dine fremskridt og måle din succes. Dette vil hjælpe dig med at afgøre, om din marketingautomatiseringsindsats betaler sig. Sørg for at spore nøglemålinger, såsom trafik fra SEO, genererede leads og konverteringer.

 

Plej (nurture) dine leads med marketing automation.

Brugen af marketing automation til leadnurturing, er en effektiv måde at gøre leads til kunder. Med marketing automation kan du skabe brugerdefinerede arbejdsgange, der automatisk sender det rigtige budskab til den rigtige person på det rigtige tidspunkt. Så du kan fokusere på det, du er bedst til – at opbygge din virksomhed.

 

 

Effektiv tracking af potentielle leads

Fra det øjeblik en potentiel kunde har vist sin interesse for dit produkt eller din ydelse, er det vigtigt at du følger op. Du kan for eksempel vælge at målrette dine SoMe eller Google kampagner brugere som har besøgt din webshop.

Det er her muligt at være særdeles specifik, for eksempel ved oprettelse af produkt landing pages og opfølgning via ads som er tilpasset det pågældende produkt.

Automatisk segmentering af leads

Hvis et lead gennem tilmelding til et nyhedsbrev har tilkendegivet særlige interesser, kan du sætte dit system op til udelukkende at fremsende emails med matchende indhold.

Et eksempel kan være en online tøjbutik, hvor kunden ved tilmelding til nyhedsbrevet udtrykker interesse for dametøj. De mails, som kunden fremover modtager, vil udelukkende indeholde links til den nyeste damemode i din butik, og dermed have relevans for kunden. BLiv klogere på webshop SEO.

Identificering af varme og kolde leads

Med et korrekt opsat marketing automation værktøj vil du være i stand til automatisk at kunne skille de engagerede leads fra de knap så interesserede – og dermed interessante – af slagsen. De modtagere af dine emails, som hyppigst åbner disse og derigennem klikker sig videre til din webshop, er værd at bruge tid og energi på – i modsætning til de som kasserer den uåbnede mail.

Et automation system vil kunne dele din modtagerliste op i varme og kolde leads, hvor de varme vil modtage flere og yderligere tilpassede mails. Og du vil kunne give de varme leads videre til salgsteamet, såfremt selvfølgelig modtageren af din email har givet sit tilsagn til at hans eller hendes oplysninger må bruges i salgsfremmende øjemed.

Faktisk er der nærmest ingen grænser for antallet af parametre du kan filtrere på når du anvender marketing automation. Du vil kunne ydermere få spændende og brugbare insights omkring dine leads og kunders adfærd hvis du formår at opsætte systemet til formålet.

Indholdsfortegnelse

    https://innerpoint.dk/wp-content/uploads/2022/04/Hvad-er-Marketing-Automation.png.jpg 2163 1410 InnerPoint: Vækstpartner for din B2B SaaS virksomhed InnerPoint: Vækstpartner for din B2B SaaS virksomhed https://innerpoint.dk/wp-content/uploads/2022/04/Hvad-er-Marketing-Automation.png.jpg
    [contact-form-7 id="2713"]